Kaarsjes aan bij Stadsverlichting

Zo zorgen we ervoor dat ‘lichtjes’ blijven branden op de wereld

Zoals iedereen, word ik verdrietig als ik aan Oekraïne denk. Vanuit Nederland… We doen wat we kunnen met hartverwarmende acties. We doneren kleding, medicijnen en geld. En ik dacht, wat kan ik nog meer doen, vanuit mijn achtergrond? 

En toen moest ik denken aan Stadsverlichting. Dat mooie initiatief van Tijn Touber. Het idee erachter is dat meditatie niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Als groepen mensen samen stil zijn, dan geeft dat harmonie en flow. Deze positieve effecten gelden niet alleen voor de groep maar ook voor hun omgeving en uiteindelijk voor de hele wereld.

Jaren geleden hebben Marloes Zonneveld en ik dergelijke avonden georganiseerd in de Ajna Tempel. Later ook nog in Wijk aan Zee met Nanon Lahnstein. En uiteindelijk is het gestopt. Helaas, moet ik zeggen. Maar soms gaan die dingen zo. 

En nu heb ik hernieuwde energie gekregen om het weer nieuw leven in te blazen. Want we kunnen wel wat lichtjes gebruiken momenteel!

Online 

Wel ga ik het anders organiseren. Ik wil Stadsverlichting namelijk online via Zoom doen. Dus niet meer ‘fysiek’ in een huiskamer of yogaschool. Maar gewoon comfortabel vanuit je eigen huiskamer, via een scherm. Het heeft hetzelfde effect, maar het fijne is dat je je huis niet meer uit hoeft op zondagavond. 

Laten we samen maandelijks iets moois doen. En geen angst meer zaaien maar juist compassie en empathie ontwikkelen. Ik denk echt dat het helpt om samen scherpt te blijven zodat we niet steeds het angst-pad inslaan, maar het tegenovergestelde pad: het pad van de liefde. Daarmee doe je niet alleen jezelf een plezier. Maar het straalt uit naar je omgeving. En zo zorgen we ervoor dat er lichtjes blijven branden op de wereld. 

Meedoen

De eerstvolgende is op zondag 13 maart. Geef je op via kalinkavanwees@gmail.com.